GRAVPLASSENE

Vedtekter for gravplassene i Averøy kommune

Velkommen til gravplassene i Averøy

Gravplassene i Averøy er åpen for alle, og Averøy kirkelige fellesråd ønsker at alle skal oppleve gravplassene våre som gode steder å oppholde seg på, der man kan finne ro og tid til ettertanke. Vi ønsker derfor at gravstedene skal være så tiltalende og godt vedlikeholdt som fellesrådets økonomi og kapasitet tillater. Vi setter pris på om alle bidrar til at disse gravplassene kan fremstå med den ro, orden og verdighet de fortjener.

Vedlagt finner du gjeldende vedtekter som gjelder for gravplassene i Averøy. Vedtektene tar for seg blant annet begrepsdefinisjoner, festers rettigheter og plikter, festetid, forhold om graven og gravminne, beplanting og utstyr, gravstellavtale, ferdsel på gravplassene. Her finnes det meste som er verdt å vite for festere og besøkende på gravplassene.

Gravplassvedtektene finner du her.

Er det noe dere lurer på eller ønsker å meddele er det bare å ta kontakt med gravplassansvarlig, evt. kirkevergen.

Les mer om gravferd Gå til medarbeidere

Avtale om stell av grav

Det er mulig å inngå avtale med Averøy kirkelige fellesråd om stell av grav.

Det er fastsatt nye satser fra 2017, og utarbeidet et nytt skjema.

Stellavtale faktura eller forskuddsbetaling.pdf (89.29 KB)

Søk på gravlagte i Averøy

Her kan du søke opp personer som er gravlagt på en av gravplassene i Averøy:

BREMSNES kirkegård

Bremsnes kirke er en korskirke fra 1771 i Averøy kommune i Møre og Romsdal fylke.

Den er en del av Den norske kirke og hører til Ytre Nordmøre prosti i Møre bispedømme.

Kornstad kirkegård

Kornstad kirke er en langkirke i Averøy kommune, Møre og Romsdal fylke.

Kirken er bygd i tømmer, og ble innviet i 1871. Den har plass til 340 personer, og er underlagt Ytre Nordmøre prosti i Møre bispedømme.

Kvernes gravsted

FOLLAND gravsted